Lodowe trendy na 2022 roku

Lody to ulubione przysmaki zarówno dla dzieci jak i dorosłych. Od zawsze były nagrodą dla naszego podniebienia. Często stosowane są jako remedium po wycięciu migdałków. Zanim jednak je zjemy warto dowiedzieć się jakie rodzaje lodów są najbardziej zdrowe. Tym bardziej, że lody przyciągają uwagę nie tylko swoim smakiem, ale też wyglądem i konsystencją. Dlatego w dzisiejszym artykule przyjrzymy się lodowym trendom i ich składowi.

Lody naturalne

Lody naturalne często są nazywane zamiennie rzemieślniczymi. Nie bez powodu, ponieważ produkuje się je zgodnie z sprawdzonymi recepturami, które były stosowane w czasach, kiedy nie stosowało się chemicznych dodatków typu konserwanty, sztuczne aromaty czy też stabilizatory. Lody rzemieślnicze wytwarzane są na bazie naturalnych produktów takich jak mleko, jajka czy też świeże owoce, dlatego nazywane są naturalnymi produktami. Na szczęście coraz chętniej odchodzi się od sztucznie wytwarzanych lodów, które negatywnie oddziałują na nasz organizm. Wszystko to dzięki obowiązującym trendom w byciu eko.

Mrożone jogurty

Mrożone jogurty to nietypowe podejście do lodów, dzięki czemu coraz chętniej zyskuje swoich zwolenników. Mrożone jogurty podobnie jak lody rzemieślnicze również bazują na naturalnych produktach. Jednak ich skład nieco się różni od lodów rzemieślniczych. Bowiem bazują one na jogurcie naturalnym i owocowych dodatkach. Dzięki czemu mają dobroczynny wpływ na nasz organizm. Niestety niewiele miejsc gastronomicznych czy lodziarni oferuje tego typu przysmaki. Jednak niewątpliwie stają się one niecodziennym trendem. W Polsce lodziarnia Nowe Horyzonty oferuje mrożone jogurty w kubeczkach z różnymi dodatkami. Dzięki czemu każdy kto mieszka w Zielonej Górze może zamówić lody na dowóz. Więcej informacji na temat wytwarzanych lodów można znaleźć pod linkiem:
https://nowe-horyzonty.com/dowoz/

Lody komercyjne

Lody komercyjne niegdyś były bardzo popularne. Na szczęście w dobie wszystkiego odchodzi się od tych przysmaków na rzecz lodów naturalnych z dobrych lodziarni. Dlaczego? Otóż lody komercyjne bazują często na szczuczynie wytworzonych aromatach, stabilizatorach czy też konserwantach, ponieważ są hurtowo produkowane dla wszystkich sklepów, a czasem też lodziarni. Dlatego czasem lepiej jest zapłacić więcej, aby zjeść pyszne i zdrowe lody, które dobroczynnie wpłyną na nasze zdrowie i samopoczucie.