Stoły chłodnicze – jak wybrać idealny model do pizzerii?

Stoły chłodnicze to bardzo funkcjonalne lodówki, które wyposażone zostały w dodatkowy blat. Dzięki temu możemy nie tylko przechowywać różne produkty spożywcze w niskich temperaturach, ale także zwiększyć przestrzeń roboczą do przyrządzania potraw. Tego rodzaju urządzenia chłodnicze dostępne są na rynku w różnych rozmiarach, a także mogą posiadać szereg dodatkowych funkcji, jak na przykład specjalne miejsce na pojemniki GN.

Stoły chłodnicze najczęściej wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Dzięki temu nie tylko bardzo estetycznie się prezentują. Dodatkowo też są odporne na różnego rodzaju uszkodzenia, zarysowania, intensywne użytkowanie i (co niezwykle ważne) łatwe w czyszczeniu. Jak wiadomo, zachowanie najwyższych standardów higieny jest szczególnie ważne w lokalu gastronomicznym, dlatego odpowiednie sprzęty z pewnością pomogą nam zachować standardy. Poniżej przedstawiamy, jak wybrać najlepszy model stołu chłodniczego do pizzerii, na co zwrócić uwagę i jak może nam on pomóc w prowadzeniu biznesu.

Jaką rolę pełnią stoły chłodnicze w pizzeriach?

W miejscach takich jak pizzerie stoły chłodnicze będą pełnić kilka ważnych funkcji, dzięki którym praca stanie się zdecydowanie łatwiejsza. Przede wszystkim w chłodzonych szafkach można przechowywać nie tylko ciasto, ale i wiele innych niezbędnych produktów. Przestronny blat pozwoli nam za to na swobodne wałkowanie oraz formowanie idealnego ciasta na pizzę.

W specjalnych szafkach, które chłodzone są agregatem, można przechowywać produkty, aby zapobiec ich szybkiemu psuciu się albo utracie estetycznego wyglądu. Dzięki temu, że stoły chłodnicze są połączenie chłodziarki z miejsce do pracy, można ponadto zaoszczędzić przestrzeń w kuchni, co jest szczególnie ważne w małych lokalach.

Jaki stół chłodniczy wybrać?

Wybierając stół chłodniczy do pizzerii warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych kwestii, dzięki którym dopasujemy model idealny do naszych potrzeb. Po pierwsze – postawmy na stoły wykonane ze stali nierdzewnej. Z jednej strony są bardzo eleganckie, a z drugiej odporne na uszkodzenia i łatwe w konserwacji. Kolejna rzecz to wielkość stołu chłodniczego. Urządzenie powinno nam pozwalać na swobodną pracę, dlatego nie może ograniczać możliwości poruszania się po kuchni.

W pizzeriach bardzo dobrym rozwiązaniem będą stoły chłodnicze z granitowym blatem. Warto też zwrócić uwagę na to, aby były wyposażone w specjalne ranty, które zapobiegną spadaniu jedzenia w czasie przyrządzania. W pizzeriach idealnie też sprawdzą się stoły chłodnicze ze specjalnymi nadstawkami do pojemników GN. Można w nich przechowywać wszystkie składniki niezbędne do przygotowania pizzy – oliwki, salami, tarty ser i wiele innych.

Gdzie szukać najlepszych stołów chłodniczych do pizzerii?

Poszukują idealnych stołów chłodniczych do pizzerii albo innego lokalu gastronomicznego, warto zdecydować się na urządzenia od renomowanych producentów. Pozwoli nam to cieszyć się ich niezawodnością działania przez bardzo długi czas. Bardzo ciekawą ofertę stołów chłodniczych można znaleźć na stronie sklepu Termosy.com.pl: https://termosy.com.pl/Stoly-chlodnicze-c719